Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij een MRA in SPSS kan aangegeven worden dat de CI(95) moeten worden besteld. Deze zijn echter van de ruwe b, niet van beta. Nu heb ik de variabelen wel gestandaardiseerd, maar omdat dit samengestelde subschalen zijn, zijn b en beta niet precies gelijk. Is het toch mogelijk om in SPSS het betrouwbaarheidsinterval van beta te bestellen, en niet alleen die van b? Of moet ik hiervoor in R uit gaan zoeken hoe ik een MRA maak van zelf geconstrueerde subschalen op basis van een factoranalyse? (lees: alsjeblieft niet...)
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (7.5k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

De 'regr' functie in R doet dit standaard, als het goed is. Je gebruikt die als volgt:

regr(y ~ x1 + x2 + x3);

(zie https://www.rdocumentation.org/packages/userfriendlyscience/versions/0.6-1/topics/regr)

In SPSS kun je bij mijn weten geen CI's van gestandaardiseerde regressiecoefficienten bestellen.

Behalve door te doen wat jij, als ik het goed begrijp, al deed - dus, alle voorspellers en de afhankelijke variabele zelf standaardiseren en dan de regressie-analyse herhalen.

Want, als je alles standaardiseert zouden de ruwe en gestandaardiseerde coefficienten gelijk moeten zijn.

Je puntje dat dat niet zo is (omdat het samengestelde subschalen zijn?) kan ik dus niet volgen . . . Doe je iets aparts in je analyse ofzo?

door (77.8k punten)
geselecteerd door
Iets aparts doe ik niet, volgens mij, maar omdat er in de dataset een aantal missing values zijn, zijn de gestandaardiseerde schalen niet 100% gelijk met de $\beta$ van SPSS.
...