Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Gjalt-Jorn Peters geeft een helder voorbeeld voor Factoranalyse over studeren op zaterdagmiddag. Om nog beter te begrijpen wat de Factoranalyse precies laat zien, zou ik het prettig vinden om globaal iets te weten over de manier waarop SPSS hierbij werkt. Hoe 'weet' SPSS vanuit de data dat er onderliggende gezamenlijke factoren zijn bij de variabelen? Of is dat niet anders dan vergelijken van de correlaties tussen alle variabelen? Vriendelijke groet, Marike de Reuver.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De geobserveerde correlaties bepalen inderdaad de factoroplossing. Maar daarnaast spelen ook nog andere zaken een rol. Hoeveel factoren zijn nodig om de geobserveerde correlaties adequaat te beschrijven en de interpreteerbaarheid van oplossing. Zie bron factoranalyse Thema_1.
door (13.1k punten)
...