Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor Survey ben ik met de eindopdracht bezig. Voor de onderbouwing, definities etc gebruik ik wetenschappelijke artikelen. Een paar jaar terug kon ik met gemak artikelen in pdf's downloaden. Nu moet je overal betalen en als je kiest voor betalen, loop je alsnog vast. Zijn er nog andere mogelijkheden?  

Ria (studiecentrum Rotterdam)
in Literatuur zoeken door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Als je via de Universiteitsbibliotheek zoekt, krijg je gratis toegang tot die journals waar wij als Open Universiteit abonnementen hebben.

Gemakshalve kun je ook Sci-Hub gebruiken (zie http://bigthink.com/neurobonkers/a-pirate-bay-for-science). Dit is een veel effectievere manier om papers te downloaden als je de DOI al hebt: dan kun je die gewoon achter "https://sci-hub.cc/" plakken, bijvoorbeeld https://sci-hub.cc/10.1080/17437199.2017.1284015 (dat is toevallig een open access artikel, maar je snapt het punt).

Maar, dit mag je alleen doen voor artikelen waar je ook rechten toe hebt via de Open Universiteit abonnementen. Het is dus erg handig, maar je moet wel goed opletten of de OU een abonnement heeft voor het betreffende journal.

Overigens is zoeken van academische sowieso erg handig via de Universiteitsbibliotheek. Dus:

  1. Ga naar YouLearn en log in;
  2. Klik op de tegel met de bladwijzer voor de Digitale Bibliotheek;
  3. En gebruik de Quick Search:

door (77.6k punten)
...