Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik probeer al enkele dagen een multilevelanalyse uit te voeren met een moderator, gebruikmakend van de syntax gegeven bij Model D in de handleiding. De resultaten geven steeds een foutmelding: 'this covariance parameter is redundant. The tests statistic and confidence interval cannot be computed'.

Ik vroeg me dus af of het mogelijk is Model A1 (blz 75 in handleiding) te combineren met model D. Model A1 is volgens mij hetzelfde als Model D, zonder dat ik een random slope verwacht (gezien de predictor dichotoom in aard is en ik had gelezen dat een model waar alleen een random intercept opgenomen wordt het beste past.). Mag ik dit doen, een moderator (en dus interactieterm) toevoegen aan de syntax van Model A1?

Alvast bedankt voor u hulp!

Met vriendelijke groet.
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

De genoemde melding is niet per se een foutmelding. Bij dichotome variabelen fungeert een categorie als referentiecategorie, waarvoor geen parameter wordt uitgerekend.
Model A1 en D verschillen trouwens op meer punten van elkaar dan alleen de random slope.
 

Je kan (mag) die termen in je model opnemen waarvan jij denkt dat ze er in horen! Kortom wat zijn je verwachtingen precies.
 

door (11.7k punten)
...