Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Er wordt in alle informatie gesproken over een voor- en nameting. Alleen betreft de eerste meting toch geen echte voormeting, aangezien de manipulaties dan al hebben plaatsgevonden?

Bovendien hoeven de deelnemers de vragenlijst niet meteen in te vullen, maar kunnen zij dit later doen, in de supermarkt of per post. Dat betekent dat ze in de tussentijd nog meerdere malen in de supermarkt boodschappen kunnen doen en wederom bloot kunnen worden gesteld aan de manipulaties.

Of moeten we de eerste meting toch beschouwen als voormeting?
Gesloten met het bericht: Toch duidelijk, de interventies vonden pas plaats na het inleveren van de vragenlijsten
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (200 punten)
gesloten door
Beste, de manipulaties hebben op de voormeting nog niet plaatsgevonden. Dit leest u bij de achtergrondinformatie onder "meetinstrumenten". Deze vragenlijst werd tweemaal afgenomen: direct voorafgaand aan de interventie en drie maanden later.

groeten

Sofie
...