Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In youlearn staat dit over het tentamen:

Tentamen

Het tentamen betreft het gehele digitale werkboek behalve de studietaken over 'extracurriculaire verdieping' en de stof in de grijze blokjes (zie de Studeerwijzer) en pagina 429 tot en met pagina 445 uit het Discovering Statisticsboek van Field (i.e. thema 7).

Het tentamen bestaat uitsluitend uit gesloten vragen (80 tweekeuze vragen, om precies te zijn). Naast het tentamen moet u de bijzondere verplichting (deelname aan onderzoek) voltooien. Er staat meer informatie in de Studiewijzer.

Beide onderdelen (zowel het tentamen als de bijzondere verplichting) moeten zijn afgerond als de tentamenperiode eindigt.

De tentamenperiode is tijdens de 9de tot en met de 12de week van het kwartiel.

Het is geen open boek tentamen. De studenten moeten wel de resultaten die ze genereren voor de tentamencasus meenemen. Dit hoeft niet 'schoon' te zijn: studenten mogen aantekeningen maken (digitaal, en dus geprint op de pagina's met resultaten, of met pen of potlood).

Deze output en eventueel gebruikt kladpapier moet aan het einde van het tentamen worden ingeleverd. Verder mag een niet-programmeerbare zakrekenmachine worden meegenomen (die rekenmachine is niet nodig; dit staan we uitsluitend toe om eventuele onzekerheid weg te nemen). Daarnaast mag een 'schoon' verklarend Nederlands woordenboek worden meegenomen (hier mag dus niet in zijn geschreven, en er mogen geen briefjes in zitten), en er mag een 'schoon' Engels-Nederlands woordenboek worden meegenomen.

Zie voor meer informatie de "Tentamen- en examenprocedures GSO 2016-2017", op http://ou.nl/documenten.

Ik zit met meerdere vragen.

Beide onderdelen (zowel het tentamen als de bijzondere verplichting) moeten zijn afgerond als de tentamenperiode eindigt.

De tentamenperiode is tijdens de 9de tot en met de 12de week van het kwartiel.

Betekend dit dat ik alleen tentamen kan doen in week 9 t/m 12, 22 t/m 25, 35 t/m 38, 48 t/m 52?

Het tentamen bestaat dus uit 80 2-keuze vragen en een deelname aan een onderzoek waarmee ik punten moet verdienen. Dan staat er opeens het volgende:

Het is geen open boek tentamen. De studenten moeten wel de resultaten die ze genereren voor de tentamencasus meenemen. Dit hoeft niet 'schoon' te zijn: studenten mogen aantekeningen maken (digitaal, en dus geprint op de pagina's met resultaten, of met pen of potlood).​

Waar hebben ze het over met tentamencasus? Ik dacht dat het gewoon meerkeuze vragen waren. Of moet ik nu zelf een syntax mee gaan nemen ofzo? 
Of is de tentamencasus het zelfde als het onderzoek waar ik aan mee moet doen?

in Studienet door (280 punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Ik heb dit tentamen in juli afgelegd. De tentamencasus betreft een aantal analyses die je zelf (eventueel in samenwerking met medestudenten) dient uit te voeren. Deze neem je mee naar het examen want ongeveer 9 van de 80 meerkeuzevragen gaan over de casus.

De onderzoeken waaraan je zelf moet deelnemen hebben hier niets mee te maken en tellen niet voor punten. Ze zijn wel verplicht.

Hoewel het geen open boek examen was, mocht ik alles kopiëren en meenemen naar het examen. Ik wist dit pas 4 dagen op voorhand dus had alles al heel grondig gestudeerd. Raad je ook aan om zeker grondig te studeren want deze cursus vormt de basis voor alle volgende statistiekvakken en die zijn volledig gesloten boek!

Groeten

Sofie
door (720 punten)
0 leuk 0 niet-leuks

De regeling is vernieuwd: je mag nu tentamen doen wanneer je wil, maar als je na het kwartiel (i.e. na week 12) tentamen doet, dan moet je op https://www.ou.nl/formulieren het formulier downloaden om aan te geven dat je uitstel wil van je eerste tentamenkans.

Er is een tentamencasus: het makkelijkst om hier meer over te leren is de cursus te bekijken, waar hij in staat.

door (77.8k punten)
...