Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De steekproefgrootte van mijn gepersonaliseerde dataset uit de tentamenopdracht Experimenteel Onderzoek komt niet overeen met de steekproefgrootte uit de achtergrondinformatie en met de steekproefgrootte uit de niet-gepersonaliseerde dataset. Dit heeft gevolgen voor de respons van het onderzoek (17% ipv 28%). Moet ik dan toch de populatiegrootte uit de achtergrondinformatie hanteren? Of moet ik deze aanpassen zodat ik in mijn verslag ook tot een respons van 28% kom?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (160 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De totale dataset is inderdaad groter dan de 60% ervan die geselecteerd wordt bij het maken van de eigen persoonlijke dataset. In de methode kan hier gewag van worden gemaakt (originele omvang en responsrate, en welk deel uiteindelijk als persoonlijke steekproef is getrokken).
door (63.5k punten)
...