Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik snap de eindopdracht van de nieuwe variant van de cursus Psychologische Survey niet helemaal.

  • Is het de bedoeling dat je een van de thema's kiest die in de eindopdracht gegeven zijn, bijvoorbeeld 'Hechting en psychische (on)gezondheid bij pubers' of dien je zelf een thema te verzinnen?
  • Dien je bij het opstellen van een onderzoeksvraag en analyses gebruik te maken van de gegevens uit het databestand?  (zoals die bijvoorbeeld voor 'Hechting en psychische (on)gezondheid zijn; Hechting (i.e, communicatie, vervreemding en vertrouwen), depressieve klachten, zelfvertrouwen en emotieregulatie)
Concreet; dien je bij het opstellen van je onderzoeksvraag de gegevens te gebruiken die in het databestand staan? Bij 'Hechting en psychische (on)gezondheid' wordt er dus gesproken over hechting (i.e, communicatie, vervreemding en vertrouwen), depressieve klachten, zelfvertrouwen en emotieregulatie. Dien ik dus een onderzoeksvraag op te stellen waarin twee van bovenstaande constructen de onafhankelijke variabelen zijn en 1 van bovenstaande constructen de onafhankelijke variabele is?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, je dient te kiezen uit deze drie onderwerpen. BIj elk onderwerp hoort  een databestand.
door (13.1k punten)
...