Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hallo,

ik ben bezig met de moderatie analyse voor de eindopdracht en twijfel over het volgende:

Mijn predictor variabel is dichotoom. Nou heb ik op deze forum gelezen dat ik dan het model kan aanhouden van moderatieanalyse met intervalpredictor en dichotome moderator. Mij vraag is, moet ik in de formule de predictor en moderator omdraai? Dus Criterium= b0 + b1 moderator + b2 predictor + b3 predictor*moderator.

Voor de analyse zelf maakt het niks uit, maar wel voor de tabel die in moet maken in Excel met het bestand visualisatie van analyse. Als ik het zoals hierboven doe krijg ik een positief richtingscoefficient (wat dan klopt met mijn berekening), en anders krijg ik een negatief richtingscoefficient wat weer niet klopt met mijn berekening.

Weet iemand hoe dit zit?

Alvast bedankt.
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (200 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het plaatje heeft dan op de X-as maar twee categorieën. Het programma is daar eigenlijk niet geschikt voor, in de zin dat het je een kant en klaar resultaat geeft.

Je moet zelf nog het nodige puzzelen, om het er mooi uit te laten zien.

Makkelijker is wellicht om toch het klassieke plotje te tonen. Met wat  nadenken mogen de conclusies niet verschillen.

Ik kan zo niet zien waarom tekens van de slope omdraaien. Daarvoor heb ik meer informatie nodig.
door (11.7k punten)
...