Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Voor de Appendix: 'Wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw: basale computervaardigheden' ben ik bezig om wat opdrachten in de console van mijn computer uit te voeren.

Na het commando 'cd /' zou ik in de directory met gebruikers mappen moeten kunnen navigeren, maar dit is dan wat ik te zien krijg:
C:\> 
Als ik 'Users' vervolgens als commando invoer krijg ik dit:
Users is not recognized as an internal or external command, operable or batch file.
Ik hoor graag of iemand mij hiermee op weg kan helpen! Bedankt alvast!
in Anders door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dat is niet wat er staat. Lees de tekst nog eens nauwkeurig door:

Open nu de console weer. Type dan het commando ‘cd /’ om naar de root te navigeren (het commando ‘cd’ staat voor ‘change directory’). Navigeer dan naar de directory met de gebruikersmappen (deze heet ‘Users’ op een Windows of OSX PC, en ‘home’ op een Ubuntu PC).

Je moet dus het commando 'cd' gebruiken om van directory te veranderen; en met 'cd /' ga je naar de root,m niet naar de directory met gebruikers. Die staat in de root en heet 'Users'.

door (77.8k punten)
Bedankt voor je hulp Gjalt-Jorn. Ik kom inmiddels een aantal stappen verder in 'users' door 'dir' als commando te geven (ik heb windows 10, maar '1s' werkt niet). En dan denk logischerwijs dat ik 'dir gebruiker' typ om vervolgens naar deze map te navigeren, maar dit is niet het geval. Ik hoor heel graag of iemand mij hierbij verder wil helpen. Bij voorbaat dank!
Haha :-) Stom van me - het is 'ls', dus 'LS' in lowercase :-) Had er niet bij stilgestaan dat de 'l' als '1' gezien kan worden :-) Het staat voor 'list' :-)

Dus, 'ls' of 'dir' laat de inhoud van een directory zien; 'cd' ('change directory') navigeert naar een directory. (Zie mijn quote uit de appendix "Wetenschappelijk onderzoek in de 21ste eeuw: basale computervaardigheden".)
Jippie! Ik begrijp eindelijk hoe het werkt :)
Wat betreft Ls; dit had ik al geprobeerd; Ls, ls, 1s. Maar niks werkte. Ondanks dat ik windows 10 heb, type ik 'dir' in om de inhoud van een map te kunnen zien.
Nu had ik nog 1 vraag; het lukt me nog niet om een bestand te openen vanuit mijn desktop in de console. Logischerwijs dacht ik 'dir' en dan de bestandsnaam, maar dan krijg ik 'file not found'.

Wil je me hier nog even bij helpen, alvast hartelijk bedankt!
...