Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De resultaten van de factoriële variantieanalyse laten geen enkel significant effect zien. Dit lijkt me sterk aangezien het schrijven van een verslag heel moeilijk wordt, vooral omdat andere experimenten het verschil wel hebben aangetoond. Toch ben ik ervan overtuigd dat mijn analyse in SPSS juist is.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ja, dit is mogelijk. De datafiles worden willekeurig samengesteld; er zijn dus verschillende patronen van effecten mogelijk. Net als bij 'echt' onderzoek kunnen uitkomsten op verschillende manieren verschillen van eerder onderzoek. Sterker nog, als we altijd hetzelfde zouden vinden als uit eerder onderzoek kwam, zouden we onze theorieen nooit aanpassen.

In dit geval is het dus goed mogelijk dat de analyses perfect zijn uitgevoerd, maar dat er simpelweg geen verbanden bestaan. Dit kan natuurlijk meerdere verklaringen hebben, waar ik in de context van deze examenopdracht niet dieper op in kan gaan. Door wat te brainstormen moet het lukken wat mogelijke verklaringen te bedenken.
door (77.8k punten)
...