Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste docenten en medestudenten,

Wat kan oorzaak zijn en wat doe je / verkiezen wanneer een onafhankelijke t-test geen en een one-way ANOVA wel significantie toont bij de manipulatiecheck?

Dankjewel voor de tips en uitleg.

Tania Verhulst

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (220 punten)
Zou je iets meer toelichting kunnen geven? Over het algemeen horen de p-waarden namelijk identiek te zijn. Geef bijvoorbeeld de F en t-waarde in combinatie met de vrijheidsgraden, en de p-waarden. Geef ook aan of je bij beide kijkt naar gelijke of ongelijke varianties assumed?

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Beste Ron,

ik heb het verslag ingeleverd op basis van de t-test en manipulatiecheck die geen significant resultaat gaf...want bij de ANOVA had ik ook conditie toegevoegd en naderhand beschouwd was die vermenging niet correct, want dan krijg je inderdaad andere resultaten.

Groetjes en dank voor alle tips,

Tania
door (220 punten)
...