Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik in het analysescript een databestand heb geopend, probeer ik daarna het databestand een naam te geven door in het analysescript het command DATASET NAME dat. te geven. Er gebeurt dan niets. Ik heb op google gezocht en daarna achter DATASET NAME dat. vervolgens andere woorden toe te voegen, maar krijg dan verschillende errors.

Als het bestand al is opgeslagen (C:/Dropbox/OU/Data/Statistiek_Angst.sav) waarom is het dan belangrijk het databestand weer een naam te geven? En hoe voer ik  goed uit met deze command?
in SPSS door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bij mij werkte het onderstaande goed (overigens werd de naam DataSet1 automatisch door SPSS toegekend toen ik de file opende via SPSS):

GET
  FILE='C:\...\Statistiek_Angst.sav'.
DATASET NAME DataSet1 WINDOW=FRONT.

Je moet, denk ik, een naam geven aan de data set voor het geval je meerdere datasets wilt openen en daar analyses mee doen. Ik geloof dat je bij IDA steeds met één data set werkt en daar is de naam dus niet zo cruciaal. Het is de naam die SPSS in het programma gebruikt en die naam staat in zoverre los van de naam waaronder de data set op je computer is opgeslagen.
door (810 punten)
...