Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De macro INDIRECT van Hayes doet het niet op mijn spss bestand. Hij runt hem niet (ik krijg in ieder geval geen output als ik op run druk) en vervolgens herkent hij indirect niet (waarschijnlijk omdat hij het dus niet heeft gedaan). Hoe kan dit?

Vorige week heb ik nog een indirect macro uitgevoerd op een ander spss bestand. Nu ik het bij dit bestand opnieuw probeer, doet hij het ook niet meer.
in Psychologische Modellen (PM) door (120 punten)
kun je iets meer info geven? Bijvoorbeeld of en welke foutmeldingen je krijgt, etc.
Ik krijg geen enkele foutmelding als ik de macro probeer te runnen. Zodra ik op run druk gebeurt er niets, er opent niet eens een output scherm.

Zodra ik daarna de indirect syntax run krijg ik verschillende foutmeldingen, waarschijnlijk omdat hij hem dus niet gerund heeft:

- an attemp has been made to use previously undefined matrix (or scalar).

- undefined operand for binary operator

- Loop ''TO'' value undefined or non-scaler.

- No area is allocated for a matrix being released.
gebruik je het script (een .sps bestand), of gebruik je de macro (die een menuvenster geeft waarin je kunt klikken e.d.)?

Als er een technische reden achter het falen van de macro zit, dan weet ik niet of iemand van het docententeam hier een oplossing voor heeft. Dit is waarschijnlijk meer een issue van SPSS dan van statistiek
Een sps bestand.

Voor zover ik weet doe ik niets anders dan normaal. Vorige week deed dit bestand het namelijk ook nog.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De "B" van "CB" moet een "G" zijn, "CB" komt als variabele naam nl. niet voor, "CG" wel. Bij mij lag het daar aan.
door (3.4k punten)
opnieuw getoond door
Wat bedoel je hier precies mee? Het gaat erom dat de macro van Hayes het niet doen zodra ik op Run klik.  Het gaat om het databestand van mijn bacheloronderzoek, dus ik denk dat jij een ander databestand bedoeld?
Je hebt gelijk, ik heb het over APM, het probleem speelt daar nl. ook
...