Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Opdracht 2.6.3 Inleiding in Data Analyse. Ik voer het volgende commando in (nadat databestand Statistiek_Angst.sav is ingeladen):

> freq(dat\$Gender, plot=TRUE);

En krijg de volgende foutmelding:
Error in freq(dat\$Gender, plot = TRUE) : object 'dat' not found

Hetzelfde geldt voor de overige variabelen. Ik zou verwachten dat er een frequentietabel en een staafdiagram getoond zou worden.
in R en RStudio door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

Duidelijke vraag, dank! Ik heb nog geen antwoord, maar ik vermoed dat je de dataset na inladen anders hebt genoemd (anders dan 'dat' dus).

Als je in een opmerking aangeeft welk commando je daarvoor gebruikte, kunnen we dat bepalen.

De makkelijkste manier is:

getDat();

Hiermee wordt de data opgeslagen in een dataframe dat 'dat' heet. Je kunt de naam ook zelf bepalen:

dat <- getData();
deStatistiekDataset <- getData();

Deze twee commando's openen beiden een dialoogje om een bestand met een dataset te selecteren, maar de eerste slaat die dataset op in een object dat 'dat' heet, en de tweede in een object dat 'deStatistiekDataset' heet.

(Let op: als je de dataset zelf een naam wil geven, gebruik dan 'getData' - het commando 'getDat', dus zonder die laatste 'a', slaat de data altijd op in een dataframe die 'dat' heet!)

door (77.8k punten)
geselecteerd door
...