Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

De juiste cursus  PB0802171822 - Onderzoekspracticum cross-sectioneel onderzoek

staat niet in het drop down menu.

Mijn vraag: Worden de item-rest correlaties lager dan <.35 verwijdert? Dit staat namelijk in de vraag "Pas bovenstaande syntax aan door items te verwijderen die weinig affiniteit vertonen met de andere items binnen een subschaal (item-restcorrelatie < .35). "

Als dit het geval is moet item clio23 uit @CLIO_CHARISMATISCH worden verwijdert? aangezien deze zorgt voor 3 item0restcorrelaties lager dan <.35? (clio23xclio16: p=.302, clio23xclio17: p=.320, clio26xclio23: p=.246)

Ik begrijp niet waarom alleen item clio2 en clio15 verwijdert worden uit @CLIO_PASSIEF. wat is het criterium voor verwijdering? niet <.35 zoals uit de vraag?

In de uitwerking wordt er over gesproken dat de item-restcorrelaties minder dan <.20, clio2 en clio15 uit @CLIO_PASSIEF. Er zijn echter ook genoeg item-restcorrelaties <.20 bij @CLIO_AUTOCRATRISCH, zoals clio24. Waarom wordt deze er dan niet uitgehaald? De hele correlatie matrix bij @CLIO_AUTOCRATRISCH is trouwens erg laag.

Wat wordt er bedoelt met "Pas bovenstaande syntax aan door items te verwijderen die weinig affiniteit vertonen met de andere items binnen een subschaal (item-restcorrelatie < .35). " ik heb namelijk veel meer items gevonden met <.35. En waarom wordt er in de uitwerking ineens gesproken over <.20?

Mvg,

Danielle

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (940 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord
De bedoeling is dat jezelf nagaat welk item of welke items eventueel in de itemanalyse ('item total correlations') een wat lage itemrestcorrelatie vertonen, binnen een schaal. Itemrest-correlaties zijn geen gewone correlaties. Je kun .35 als grens nemen.  

MvG, Rolf
door (13.1k punten)
geselecteerd door
...