Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In opdracht 2.3.2 van cross-sectioneel onderzoek moet ik een regressieanalyse doen en daarbij zaken aanvinken die uitsluitsel geven over multicollineariteit. Ik begrijp dat je dit moet doen via "handmatige stappen" en niet via syntax. Maar ik werk wel met syntax. Is er ergens een bestand waar syntaxen in staan?

Ik weet inmiddels hoe ik dat via syntax op kan vragen (dat staat in de terugkoppeling), maar deze vraag voor het geval ik geen terugkoppeling krijg (als je zelfstandig onderzoek doet, heb je die niet ;-)).

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.5k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
REGRESSION

/DESCRIPTIVES MEAN STDDEV CORR SIG N
/STATISTICS COEFF OUTS CI(95) R ANOVA COLLIN TOL CHANGE ZPP /DEPENDENT @ANGST_10
/METHOD=ENTER @Zelf @Ander @Positief @Negatief.

Zoals jezelf aangeeft krijg je met het onderdeel TOL de tolerantie en VIF. Die komen in de laatste kolommen van de tabel met regressiegewichten ('Coefficients') te staan.

MvG, Rolf
door (13.1k punten)
Daar kwam ik ook achter en toen heb ik bovenstaande aangepast (hierdoor staat TOL en VIF niet meer in mijn vraag opgenomen, zie hierboven).

Blijf ik wel met de vraag zitten hoe ik aan de syntaxen kom als ik niet met stappenplannen werk (wat je moet aanklikken in SPSS).
...