Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In bijeenkomst II van cross-sectioneel onderzoek werden problemen bij de interpretatie van regressiegewichten besproken. Hieronder vallen (multi)collineariteit, suppressie en schijnsamenhang. In thema 2 wordt wel aandacht besteed aan (multi)collineariteit, maar niet aan de overige twee. Moet je hier ook altijd naar kijken? En zo ja, hoe doe je dat (incl syntax)?
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.5k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Multicollineariteit kun je inderdaad checken, cf. cursusmateriaal/opdrachten. Suppressie en schijnsamenhang liggen "altijd op de loer"  en hebben meer te maken met de (gebrekkige) structuur van je model. In de online bijeenkomst worden enkele voorbeelden gegeven om je daar op te attenderen. Voor suppressie en schijnsamenhang zijn geen eenvoudig toetsen/syntax, omdat deze verschijnselen meer te maken hebben met een cruciale variabele die je niet in je model hebt opgenomen (suppressie) of omdat je het theoretisch model niet klopt (schijnsamenhang). 

door (13.0k punten)
...