Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben mijn balkje boven de syntax kwijt. Hoe krijg ik die terug?

Ik heb nu:

En wil naar:

in SPSS door (1.5k punten)
Ik vrees dat ik geen PC met OSX heb, en dus niet kan helpen. Het enige dat ik kan bedenken is SPSS verwijderen en opnieuw installeren, maar ik heb geen idee of dat werkt binnen OSX . . . Ik hoop dat iemand anders dit antwoord weet. Heb je zelf al geGoogled (in het Engels, zie de Appendix Computervaardigheden)?
En - wat staat er allemaal in het 'View' menu? Staat daar nergens iets waar je die balk weer aan kunt vinken?

Ik heb alles in het view-menu al een keertje geprobeerd.

In het view-menu staat het volgende: 

En in het 'Toolbars' submenu kun je niets aanvinken?
Daar kan ik de optie 'customize' klikken en vervolgens op 'all' en 'ok', maar dan gebeurt er niks en als je dan deze stappen opnieuw uitvoert, staat hij weer op de oude instelling (dus niet op 'all').
Dat klinkt bijna als een probleem met je installatie van SPSS of zelfs je OS . . . Maar ik gebruik nooit OSX, dus ik kan hier verder eigenlijk niets zinnigs over zeggen, sorry!

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Ik gebruik wel OSX en heb hetzelfde probleem. Ik heb ooit een oplossing gevonden, na veel zoeken op internet en ergens diep in het systeem iets verwijderen.

Na een nieuwe licentie update is het probleem weer terug. Ik ben vergeten hoe ik het had opgelost en kan het nu niet meer terugvinden.

Als ik SPSS moet openen dan gebruik ctrl R om mijn syntax te runnen, en ctrl S om het te saven.

Verder gebruik ik altijd R ipv SPSS.
door (11.7k punten)
...