Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Soms vallen getallen in een tabel buiten de bladzijde van word (zie hieronder). Is dit een probleem bij de huiswerkopdracht (cross-sectioneel onderzoek)?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.5k punten)

2 Antwoorden

0 leuk 0 niet-leuks
Dit is aan te passen door de regelafstand aan te passen (geen afstand), het lettertype te verkleinen, en vervolgens eventueel de kolommen wat verschuiven (met de muis). Ook kun je de pagina op landscape zetten.

MvG, Rolf
door (13.0k punten)
0 leuk 0 niet-leuks
Je kan de tabellen ook eerst exporteren naar een powerpointbestand. Dit kan je aanpassen/kiezen in SPSS. De tabel kan je in je powerpoint bestand kopiëren en plakken in een word-bestand. Dan kan je de tabel heel makkelijk vergroten en verkleinen!
door (200 punten)
Super bedankt voor de tip! Ik ga het binnenkort proberen!
Ik heb het zojuist geprobeerd, maar hoe kan je tabellen naar een powerpoint kopiëren? Als ik dat simpelweg doe door 'copy' in spss krijg ik geen tabel. Je gaf al aan dat je dat in SPSS moet kiezen, maar het lukt mij niet. Kun je mij verder helpen?
In je output van SPSS klik je op de tabel die je wil in een word-bestand. Je doet rechtermuisklik. Je kiest Export...

Er verschijnt een nieuw venster:
- Objects to export (kies voor selected)

- Document:
   Type: Kies in het balkje voor Powerpoint (.ppt)
   Browse of kies de map waar je de tabel wil opslaan

- OK

- Open het powerpointbestand: Kopiëer het en je kan het plakken in een Wordbestand. Met de blauwe bolletjes aan de zijkanten kan je de tabel makkelijk vergroten/verkleinen of verbreden/versmallen.

Als het niet werkt, laat je het maar weten!
...