Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het databestand supermarktinterventie staat bij de variabele geloofwaardigheid soms een cijfer, soms een beschrijving en ook hier en daar alleen een .  Waarom staat er niet overal een cijfer achter en hoe kan ik dit veranderen? Want wat betekent de stip. ? Dit is nl. niet hetzelfde als 0 want de waarde 0 komt ook voor Deze waarden (alleen de stip) worden volgens mij niet meegerekend als ik een analyse los laat op de gemiddelde geloofwaardigheid per groep. De onderzoeksgroep wordt dan ineens 1277 ipv 1313 respondenten in mijn eigen steekproef.

Aangezien de vragenlijst met deze vraag er niet is bijgevoegd is het mij onduidelijk hoe ik dit kan intepreteren
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (140 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Stippen zijn missende waarden. Dit zijn zogenaamde 'system missing values' (je kunt ook 'user missing values' instellen; dit gebruikte men vroeger, en dan stond bijvoorbeeld 999999 voor een missende waarde).
door (60.0k punten)
...