Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb met de functie MeanDiff in R twee gemiddelden vergeleken. in de output staat onder andere":

Achieved power for d=-0.51: 0.9987 (for small: 0.4979; medium: 0.9983; large: 1)

Hoe moet ik dit interpreteren?

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (760 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Power bereken je altijd ten opzichte van een bepaald verband (i.e. een bepaalde effect size). Het is zinvol om te weten hoe sterk de power van een toets is als je die interpreteert.

Op deze regel staat de power ten opzichte van vier effect sizes: de effect size in je steekproef (hier $-.51$, en je hebt $99.87%$ power om een verschil van die omvang aan te tonen), en de effect sizes voor kleine ($d=.2$), middelsterke ($d=.5$) en sterke ($d=.8$) effecten.

Je ziet in jouw geval dat je studie goed is gepowered als je een effect wil vinden dat minstens middelsterk is; maar als je de studie gebruikt om zwakkere effecten (bijvoorbeeld $d=.2$) te detecteren, dan ben je te laag gepowered.
door (77.8k punten)
...