Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik Cohen''s d bereken, kom ik uit op:

(4,41 - 0,05) / 0,229 = 19

wat doe ik fout? want het juiste antwoord is 1,61
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (180 punten)
Zou je in de vraag ook kunnen toevoegen op basis van welke bron je de berekening maakt?
Ik heb gehanteerd:

cohen's d = (mean exp. -/- mean controlegroep) / sd controlegroep

                = (4,41 -/- 0,05) / 0,229 = 19,0

ik denk dat ik iets fout doe met de sd controlegroep, maar weet wie wat het wel moet zijn.

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Helaas zijn er verschillende wegen naar Rome (in het geval van cohen's d zelfs 4). Aan je formule te zien ben je uitgegaan van de benadering in Field (waarbij de sd van de controlegroep wordt gebruikt). DIt is een goede benadering.

EDIT: je benadering was niet alleen goed, je antwoord was ook goed. Geen idee hoe de 1.61 eerst berekend was, maar dit is onjuist. Het antwoord is nu aangepast, gebruikmakende van de formule in FIeld, zoals je zelf al had toegepast. Ik kom dan ook op een d van 19
door (63.5k punten)
bewerkt door
Bij terugkoppeling op de vraag staat bij mij nog het antwoord 1.61 (09-04-2018). Ook wijkt een eerder gegeven antwoord (gesteld via dit medium) op dezelfde vraag,van GJP, af van dit laatste antwoord. Dat schept verwarring.
...