Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Beste,

Ik heb twee vragen.

Enkele weken geleden heb ik aan twee onderzoeken (bijzondere verplichting IDA) deelgenomen. Ik heb echter maar één code ontvangen. Hoe kom ik in het bezit van de tweede code?

Ik heb deelgenomen aan:

  • Tweede fase onderzoekfactoren bij het leren van statistiek. Peter Verboon
  • Gedrag in kaart. Gjalt-Jorn Peters

Op mijn verzoek tot deelnamen aan het derde onderzoek Flow en concentratie in Tetris heb ik tot heden geen reactie ontvangen. Is ook niet meer nodig (als ik de codes voor beide bovenstaande onderzoeksdeelnames heb ontvangen wink. Maar ik wilde het tocht even melden.

Mijn tweede vraag gaat over het tentamen. Ik heb gisteren (8 maart) deelgenomen. Ik heb het tentamen in de laatste twee minuten afgerond en geen feedbackrapport ontvangen. Wel een mail met de voorlopige uiterst positieve uitslagcool. Is het mogelijk dat ik het feedbackrapport alsnog ontvang? 

Het viel me overigens op dat het tentamen bijzonder talig is. Is leesvaardigheid een belangrijk leerdoel van IDA? In hoeverre zit deze taligheid een valide meeting/toetsing van statistiekkennis in de weg?  

Met vriendelijke groet,

Ira Pel

in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Betreft dit de cursus KDA (s13131) of de cursus IDA (PB0202)? Ik neem aan het eerste, gegeven je categorieselectie. In dat geval: die taligheid is inderdaad al eerder als mogelijke complicatie benoemd, en daarom hebben we in de revisie van deze cursus de itembank veel minder talig gemaakt. Een zekere taligheid blijft onvermijdelijk: dit blijven complexe concepten, en taal is nu eenmaal hoe we communiceren. In theorie wil je niet toetsen of mensen adequaat Nederlands kunnen lezen, maar dit is simpelweg onmogelijk gegeven dat toetsing communicatie vereist, jammer genoeg.

Met betrekking tot je beloningscodes: ik zou de betrokken onderzoeker even emailen en aangeven dat je geen code had ontvangen, en vragen of die alsnog verstrekt kan worden. Ik neem aan dat die onderzoeker Peter is, omdat ik Gjalt-Jorn ben en ik zeker weet dat die andere studie goed werkt :-)

Ik weet niet precies hoe je je coachingsrapport kunt bemachtigen; ik zou info@ou.nl mailen, zij kunnen je doorverwijzen.
door (77.7k punten)
...