Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij het nalezen en bekijken in Excel van de omega-kwadraat calculator komen mijn antwoorden niet overeen met het te downloaden document van Dirk Hoek.

Op de laatste bladzijde van zijn document staat een tabel alleen de -0.0032 krijg ik ook in mijn excel sheet, de 0.0046 is bij mij 0.0098 en de 0.1005 is bij mij 0.099.

Ik heb de getallen van Field blz. 538 ook ingevoerd en dan krijg ik wel dezelfde antwoorden met de calculator als Field.

Hoe kan dit?

Gr Frans Pera
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (350 punten)
Welk document van Dirk Hoek betreft het?

Hallo Ron Pat-El,

In de cursus is er een thema 2.3 daarin kun je een document (en de omega kwadraat calculator voor excel) downloaden.

Dit document is van Dirk Hoek.

copy dictaat

Maten voor effectgrootte

In onderzoek wordt vaak volstaan met nulhypothesetoetsen. Dit houdt in dat er steeds getoetst wordt of de kans op een in het onderzoek gedane observatie klein is gegeven dat de nulhypothese waar zou zijn. Hierbij wordt over het algemeen de regel gehanteerd dat als de uitgerekende kans (p-waarde) een kleiner is dan .05, de nulhypothese kan worden

Gr Frans Pera

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het 'document van Dirk Hoek' (wat waarschijnlijk niet echt zijn document is, maar een versie met zijn edits en commentaren?) is waarschijnlijk abusievelijk nog zichtbaar. In de juiste versie is er geen apart bron voor effectgrootten, maar is deze zichtbaar bij het openklappen van de accordeon in thema 2.3.

In de cursusomgeving van PB0402171833 lijkt alles in orde te zijn behalve dat er een subthema is dat onzichtbaar had moeten zijn (maar daar werkt uberhaubt de link naar het document niet), dus het kan zijn dat je nog in een oudere omgeving zit waarom blijkbaar nog een actieve link is naar een document
door (63.1k punten)
...