Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe vul ik de antwoorden in van de verwerkingsopdrachten? In een vorige OUmodule was er een link naar de verwerking (leeg tekstkader) en volgde na het invullen het juiste antwoord. In deze module zie ik die optie niet en lijkt het alsof ik dit in een apart Wordbestand zelf moet bijhouden. Is dit een technisch probleem (of alleen op mijn computer)?
in (Digitale) werkboeken door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Er zijn verschillende manieren om verwerkingsopdrachten aan te bieden. Sommige cursussen gebruiken de zogenaamde 'zelftoets functionaliteit', waarbij antwoord kunnen worden ingetypt/aangeklikt. Andere cursussen gebruiken de zogenaamde accordeon-functionaliteit, waarbij je je antwoorden inderdaad bij je aantekeningen van de cursus moet opslaan.

Beide benaderingen hebben verschillende voor- en nadelen. Een van de voordelen van die accordeon-aanpak is dat je je antwoorden dus altijd bij je aantekeningen/samenvattingen beschikbaar hebt, en dat je helemaal vrij bent in hoe je dit uitwerkt; handig voor mensen die visueel zijn ingesteld of graag met mindmaps werken. Een nadeel is dat je je aantekeningen er dus ook bij moet houden. Aan de andere kant houd je je samenvattingen en aantekeningen er waarschijnlijk sowieso bij natuurlijk. En als je nog niet werkt met samenvattingen/aantekeningen is dit een goede gelegenheid om met die goede gewoonte te starten: leerstof op je eigen manier herstructureren bevordert grondige verwerking en zorgt dat je die beter onthoud.

Dus aangenomen dat je het nu hebt over een cursus waarin met de accordeons wordt gewerkt: je antwoorden moet je inderdaad zelf bijhouden!

door (77.8k punten)
...