Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Voor een eindopdracht zijn we bezig met een multilevel analyse. Hierbij is de dichotome predictor Conditie, de afhankelijke variabele OordeelT en de moderator is Extraversie (gestandaardiseerd).

Dit is de opdracht : Het is redelijk om te veronderstellen dat de oordelen over anderen en misschien ook de veronderstelde verbanden beïnvloed worden door de groep waarin iemand zich bevindt. Analyseer daarom het moderatie model, maar nu via een multilevel analyse met de variabele “groep” als een variabele die is gemeten op niveau 2.

Moeten we hierbij de dichotome predictor Conditie centreren op groep ja of nee?
in Longitudinaal Onderzoek (PB17x2) door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
De vraag is niet duidelijk. Wat bedoel je met centreren op groep?

In ieder geval is het niet nodig om een dichotome variabele te centreren. Gebruikelijk is een dummy codering (0 vs 1) of een effect size codering (-.5 vs +.5).
door (11.7k punten)
...