Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste heer/mevrouw,

Ik heb over een dataset 2 manipulatieschecks gedaan.

Uit de eerste check blijkt een klein verschil tussen gemiddelden (het tegenovergestelde van het beoogde effect). Het verschil is niet significant. Er zou dus geen verschil in de gemiddelden zitten. De manipulatie is niet geslaagd.

De tweede check is er een verschil tussen gemiddelden. Het tegenovergestelde van het beoogde effect. Het verschil is significant. De manipulatie is niet geslaagd.

Wat betekent dit nu voor de rest van het onderzoek? Of misschien in andere woorden: waar moet ik dit aan de orde brengen?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Kim Oomen
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (140 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Wat het voor het onderzoek betekent is niet in een simpel antwoord te vangen; dat hangt van de inhoud van de variabelen af. In de resultaten kan weinig anders gedaan worden dan het weergeven van de resultaten, en verder over te gaan op de orde van de dag.

In de discussie zal er dan een reflectie moeten plaatsvinden: ligt de oorzaak in het design? Zo ja, wat zijn mogelijke implicaties?
door (60.7k punten)
...