Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In de huidige regressieanalyse heb ik een OV, een AV en 1 covariaat.

Als ik nu de invloed wil analyseren van het covariaat, is deze altijd alleen gerelateerd aan de OV of ook aan de AV?

Ik vraag dit omdat het om een cross-sectioneel onderzoek gaat, waarbij alleen de correlatie en niet een oorzaak-gevolg relatie vastgelegd wordt. Dus plotseling heb ik sterke twijfels dat de relatie van de covariaat feitelijk zowel de AV als de OV beïnvloedt. Is dit juist? Zal ik dit ook  meenemen in de discussie? Bedankt voor uw hulp.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (410 punten)
gehercategoriseerd door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
In deze cursus wordt gewerkt met een klassiek MRA model, waarbij (links) meerdere numerieke predictoren (OV's) en (rechts) één criteriumvariabale (AV). Covariaten zijn variabelen die meer in een context van experimenteel onderzoek figureren als variabelen die een AV beïnvloeden naast de centrale categorale experimentele OV (met meerdere condities).  

MvG, Rolf
door (13.0k punten)
...