Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
In het document 'Bron richtlijnen voor rapportage_APA' wordt op het voorblad geen vermelding gemaakt van 'Cursusnaam en -code', maar in het voorbeeld (oefenopdracht thema 5) wel.

Moeten wij in de eindopdracht (thema 6) de cursusnaam en -code opnemen in het voorblad?

Mvg,

Daniel
in APA regels door (210 punten)

1 Antwoord

1 leuk 0 niet-leuks

APA-stijl is bedoeld voor manuscripten die ingediend worden bij sociaal-wetenschappelijke tijdschriften. Derhalve is in de officiele APA-stijl nooit van een cursus(code) sprake, maar staan de auteurs en hun affiliatie centraal.

In een opdracht wordt daarom op titelblad afgeweken, zodat wij weten bij wie het verslag hoort, passende bij onze administratie. Dus, net zoals tijdschriften aangeven op welke punten zij vereisen dat van APA-stijl wordt afgeweken (zie bijvoorbeeld deze author guidelines )

Bottom-line: in de opdracht het titelblad gebruiken zoals gegeven; de rest van de tekst zoveel mogelijk APA-opmaken tenzij expliciet anders aangegeven. (tabellen en figuren mogen bijvoorbeeld in tekst, terwijl in een manuscript deze niet in-tekst staan)

door (63.5k punten)
...