Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij opdracht 2.2.1 is het de bedoeling dat je via de syntax schalen construeert. Nou staat er in Youlearn een code voor de syntax die je letterlijk kunt kopieëren. Ik vroeg mij echter af of er ook een optie is in SPSS zelf waarmee je dit kunt doen, dus door een van de opties aan te klikken bovenaan in het scherm en dan zo'n stappenplan te doorlopen. Is dit mogelijk? Of moet ik mij houden aan het commando in syntax?

Alvast bedankt!
in SPSS door (150 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
 
Beste antwoord

Schaalconstructie vereist altijd syntax. Dit kan niet zonder.

Je kunt hoogstens de menu's gebruiken om aan te geven dat je een COMPUTE commando wil gebruiken, maar dan moet je alsnog in dat dialoogje syntax gaan zitten invoeren :-)

Het is veel efficienter om die rechtstreeks in te typen.

Ook omdat je altijd voor wetenschappelijk onderzoek een volledig uitgewerkt analysescript moet hebben waarin je alle bewerkingen vanaf de ruwe data hebt staan.

Uiteindelijk is de syntax dus onvermijdelijk. Alleen geldt voor sommige commando's dat het sneller kan zijn ze via de dialoogjes te maken (en dan de PASTE knop te gebruiken) dan ze in te typen.

Maar schaalconstructie werkt gewoon met COMPUTE en MEAN, dus dat gaat veel efficienter als je het gewoon rechtstreeks in de syntax typt (of copy-paste).

door (77.8k punten)
geselecteerd door
...