Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Hoe rond ik -.8999 op drie decimalen? Is dat -.900?
in Psychologische Modellen (PM) door (3.3k punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks

Dat hangt er vanaf welk systeem je gebruikt om af te ronden (zie https://en.wikipedia.org/wiki/Rounding voor meer informatie).

Het maakt natuurlijk uiteindelijk niet uit. Je rondt alleen af als de decimalen die je daardoor elimineert irrelevant zijn. Als dat wel relevante onderdelen van een getal zijn, is het onverstandig om af te ronden: je vertekent dan de data.

Afronden is immers een verstoring, een verandering van je getallen. Dat is alleen te rechtvaardigen als het irrelevante getallen betreft.

(je kunt je afvragen hoe je dat dan doet bij een getal dat door een hoop negens, zoals in dit geval, net boven of onder een grenswaarde uitkomt. Het antwoord is: dat is precies waarom je nooit grenswaarden moet hanteren :-))

door (75.1k punten)
...