Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In de template van OU over de APA richtlijnen wordt op pg 2 Samenvatting verwezen naar de manual.  Onderaan deze pagina staat dat  het woord 'Samenvatting' gecentreerd en vet moet geschreven worden. Er wordt verwezen naar pagina 41 van de manual.

Als ik deze pagina raadpleeg in de manual, staat  'Abstract' (samenvatting) niet in het vet. Ook op de website van APA staat dat samenvatting niet in het vet mag.

Use regular font formatting (no boldface or italics) for all section titles, such as Abstract, Author Note, Title of Your Paper (on the title page and on the page where the text begins), References, Appendix/Appendices, and Footnotes. These are not headings but labels for these sections.

http://www.apastyle.org/learn/quick-guide-on-formatting.aspx

Deze tweestrijdigheid zorgt voor twijfel voor het correct schrijven van mijn thesis.  

Wat dient gebruikt te worden?

in APA regels door (120 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Het korte antwoord: ik zou bij twijfel altijd uitgaan van de APA-manual zelf. De dichter je bij de bron zit de beter. Met de APA-manual in de hand sta je altijd sterk.

Dus, zolang de bron nog niet is aangepast, of aangegeen wordt welke versie correct is: altijd uitgaan van de APA zelf
door (63.1k punten)
...