Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Bij de bodo-doll casus staat dat er op verzoek van studenten OOK de commando's voor R zijn toegevoegd, maar ik zou juist wel de commando's voor SPSS willen zien. Beide methoden tegelijk leren heeft misschien voordelen, maar ook nadelen. Het kost meer tijd en er is het gevaar dat je dingen door elkaar gaat halen.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (180 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat is een goed idee. Ik heb het toegevoegd als suggesties voor de volgende revisie van de cursus.

Op zich kun je relatief snel terugvinden welke commando's zijn gebruikt in SPSS door de geleverde resultaten te vergelijken met "Zelf analyseren in de praktijk". Da's zelfs een goede oefening: als je daar heel lang mee bezig bent, weet je gelijk dat je die oefening nog nodig had. Maar ik snap je punt; het is beter om ofwel beiden te geven, ofwel geen van beiden. Notitie is gemaakt dus!
door (77.7k punten)
Weet zeker dat dit gewaardeerd gaat worden! Ook omdat je dan kan checken of je het goed hebt gedaan. :)
Ik zou de SPSS-codes ook erg waarderen! Gewoon ter controle.
...