Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik heb een vraag over het codeboek van werk en psychische (on)gezonheid, met name de varname: T-PLP, Leermogelijkheden in het werk/reflectie/exploratie (blz. 10). 

Ik heb de onderzoeksvraag 'hebben leermogelijkheden op het werk een dempende invloed op de intentie om een andere baan te zoeken?' gekozen. Zo op het eerste gezicht lijkt het dat leermogelijkheden één onafhankelijke variabele betreft.

Maar als ik het codeboek erbij pak, lijkt het of hier drie verschillende mogelijkheden van leren is gemeten (T-PLP / REFLEC / EXPLOR) en dat in dit geval de vragenlijst onder te verdelen is in drie schalen. En dat hiermee voldaan wordt aan de richtlijn dat het conceptueel model minstens twee onafhankelijke variabelen bevat. 

Klopt dit?

in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (160 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...