Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
De conventie is om in meetmodellen en structurele modellen de variabelen die rechtstreeks gemeten of gemanipuleerd worden, de zogenaamde indicatoren, te verbeelden met rechthoeken; en de onderliggende variabelen met ovalen.

Deze zin begrijp ik niet helemaal, want ik dacht dat meetmodellen alleen rechthoeken en indicatoren bevatten, maar niet de structurele modellen waar het gaat om constructen/variabelen in plaats van manipulaties of meetinstrumenten. In thema 3 staan alleen structurele modellen met ovalen. Als er wordt gekeken naar opleidingsniveau self-efficacy en need for cognition die na verwachting het cijfer van IDA beïnvloeden. kan dit cijfer IDA ook in een rechthoek staan?
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (1.4k punten)
bewerkt door

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...