Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Een van mijn subschalen bestaat uit 17 items. Hoe verwerk ik dit in een goed interpreteerbaar tabel op word? Het is een tabel van 18 kolommen en 18 rijen, je kan je inbeelden dat dit een gigantisch tabel is.
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (130 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
18 kolommen en 18 rijen is best veel, maar wel doebaar. Je moet wel die pagina landscape maken; dit kan door die pagina in je tekstverwerker in een aparte sectie te plaatsen. Dan kun je die ene pagina landscape maken terwijl de secties ervoor en erna portrait blijven. Bestudeer verder andere artikelen (zie e.g. Google Scholar) om te kijken hoe ze grote tabellen presenteren.

Als het echt niet gaat zijn er twee andere opties: de tabel splitsen over twee portrait pagina's, of deze tabel als appendix opnemen. Je kunt bijvoorbeeld een Open Science Framework project aanmaken, op 'public' zetten, en daar je aanvullende materialen plaatsen. Dit laatste is sowieso een goede gewoonte, want nodig nu 'Open Science' de norm is geworden.
door (77.8k punten)
...