Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag over opdracht 2.3.13

ook ik kom tot de volgende d: 4.41 - .05 : .229 = 19.04. 

Ik las het vorige antwoord van William over het vinden van een andere sd ('uit de verschillende standaarddeviaties volgens formule op http://www.socscistatistics.com/effectsize/Default3.aspx')

maar volgens mij werd de d in de vorige module (IDA) op dezelfde manier berekend als ik nu heb gedaan (dus niet mbv een andere sd). 

Wat is de goede rekenmethode waardoor jullie tot een d van 1.61 komen? alvast dank voor jullie reactie! 

Groet, Karin Stemerdink

gerelateerd aan een antwoord op: Klopt het antwoord op 2.3.13 wel?
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (260 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als het goed is wordt de methode gebruikt uit het boek van Andy Field. Hier wordt de sd van de controlegroep gebruikt als ik mij goed herinner.
door (63.5k punten)
Ik heb met net ook stuk gebeten op deze opgave. In het antwoord van de opgave is gebruik gemaakt van de gepoolde SD i.p.v. de SD van de controle groep.

Daar aan gerelateerd. In R geeft meanDiff een waarde voor d die gebaseerd is op de SD van de experimentele groep. Heb je een advies hoe dat te veranderen?

Alvast dank
Ik ben nu ook bij die vraag. De keuze is volgens mij n.a.v het college van Jenny: de grootste sd omdat je de cohens d niet te sterk (te optimistisch) van effect wil laten zijn. Maar dan klopt het antwoord niet. Het klopt ook niet als we de sd van de controlegroep nemen in de formule zoals Ron aangeeft. Ik wil het antwoord van Alex proberen, maar kan niet vinden hoe ik de gepoolde sd bereken. ?
...