Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ben met de oefenopdracht van Thema 5.2 bezig in R . Is hier ook een uitwerking in R voor beschikbaar?

.
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (760 punten)
bewerkt door
Zou je iets meer informatie kunnen geven: wat is bijvoorbeeld de syntax (of de analyse) die je wilt doen? Wat heb je al geprobeerd? Waar loop je op vast?
Mijn vraag is veel basaler. Er wordt in de bronnen alleen een syntax in SPSS aangeboden en ik zou ook graag een syntax willen zien in R.
Is het toevallig syntax die we al op Rosettastats.com (https://rosettastats.com/) hebben staan, of ontbreekt de noodzakelijke r-syntax?
Omdat de Fanova niet werkt, ontbreekt daar iig de syntax voor op Rosetta. Het omzetten van wijd naar lang formaat omdat R voor sommige functies niet kan omgaan met wijd formaat ontbreekt ook.

Mijn wens is dat de uitwerking van de opdracht ook in R wordt gegeven en niet alleen in SPSS. Het scheelt heel veel uitzoekwerk.
Er wordt aan gewerkt. Helaas is R een beetje 'aanmodderen'. Sommige zaken, zoals het dataformat zijn dingen die ook in SPSS goed moeten worden gepland. Het herstructureren van data is altijd een beetje een uitzoekproces.

Maar zaken zoals contrasten e.d. moeten wel te programmeren zijn

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...