Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Vraag 8 luidt: De tweede hypothese was ongeveer geformuleerd als: Jongeren zullen meer gebruikmaken van de sportzaal dan ouderen. Geef op basis van de relevante output een antwoord.

De terugkoppeling luidt: Er is ook een significant hoofdeffect voor leeftijd, F(1, 102) = 172.59, p < .001. De gemiddelde sportscore van jonge mensen (3.59) is hoger dan die van oudere mensen (2.48).

Vraag: Gaat de vraag over het hoofd effect alleen over sportscores tijdens het 3e / laatste meetmoment? Of is de vraag onjuist, of de terugkoppeling?

Die gemiddelden 3.59 en 2.48 komen namelijk - zo te zien - uit de laatste totaalregel van de descriptives tabel, en die betreft alleen de laatste meting.

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (960 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Bedankt voor de feedback. Het klopt dat het niet klopt. Inmiddels is de terugkoppeling aangepast. Inderdaad, er werd geen marginal mean voor leeftijd gegeven, enkel (en onjuist) die van sportscore 3.

Door aan de syntax een regel toe te voegen: /EMMEANS=TABLES(leeftijd) kunnen de estimated marginal means voor leeftijd worden opgevraagd; dus het gemiddelde van alle sportscores per leeftijdsconditie. Dat levert een gemiddelde sportscore voor <45 op van M = 3.315 en voor >45 een M = 2.043
door (63.1k punten)
...