Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

De vraag bij vraag 8 luidt: "Wat kunt u zeggen over de verklaarde variantie van het model en van de error, waarbij alleen de voormeting als covariaat is opgenomen ten opzichte van de verklaarde variantie waarin zowel de voormeting als het aantal gewerkte uren als covariaat zijn opgenomen?" 

In de terugkoppeling lees ik: "Als er een variantieanalyse wordt uitgevoerd op de nameting zonder een covariaat dan is SSError = 113.611".

Mijn vraag/verzoek/tip

Dat klopt (heb ik gechecked), maar dat was niet de vraag. Om onnodige verwarring, frustratie en uitzoekwerk door toekomstige studenten te voorkomen: zouden jullie de terugkoppeling willen aanpassen, zodat deze aansluit op de vraag? Alvast bedankt.

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (960 punten)
Merci voor je verzoek.

In welke tabel vond je de resultaten voor de variantie analyse op de nameting zonder covariaat, dan is SS error 113.611? Is dit toevallig gevonden in tabel van ONE WAY ANOVA spcortscore2 by voorlichting bij SS Within groups? Daarvind ik het cijfer van 311.611 wel terug.

Ik had ook al begrepen dat dit antwoord de vraag niet beantwoorde, maar wilde dan toch weten waar ze dat cijfer van bovenstaande gevonden hebben. En geraak er dan niet uit.

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...