Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Het valt me bij het bestuderen van de oefenopdracht 5.2 op dat in de "Syntax bij analyses" bij alle contrasten gekozen is voor "Polynimial". 

In Field (4 ed.) kom ik in standaard contrasten tegen (tabel 11.6, grondig bestuderen volgens leeswijzer) en vervolgens 11.4.5 over "Polynimial contrasts" (lezen, volgens de leeswijzer). In de SPSS instructies van Field ben ik (of ik moet me sterk vergissen) ook geen "Polynimial" tegengekomen.

Ik begrijp dus niet waarom hier opeens gebruik gemaakt wordt van "Polynimial" contrasten. 

Vraag: waarom gebruiken we hier Polynomial, in plaats van de opties die Field propageert?

in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (960 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Er zijn verschillende manieren om contrasten te definiëren. We hebben ervoor gekozen dat studenten vooral leren over de standaard contrasten en  daarnaast beseffen dat er meer opties zijn. Een van die opties wordt in de voorbeeldanalyse gebruikt (zonder hele specifieke bedoeling overigens).

In de revisie zullen we zorgen dat deze schijnbare discrepantie is verdwenen.
door (11.7k punten)
...