Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks
In de bron opdracht 5 van 2.2. (ANCOVA)wordt op pag 11 gesproken over het berekenen van de omega-kwadaat. Dat gaat met SSb - (dfb)MSw ; SSt + MSw.
Er staat dat je dan wel de SS van de covariaat moet gebruiken. De uitkomst is .37.
Welke berekening is dan gebruikt als ik output 2 gebruik??
in Experimenteel Onderzoek (OEO, PB04x2) door (170 punten)

2 Antwoorden

2 leuk 0 niet-leuks
Hoi Ellen,

Ik zie dat je je vraag op 14 mei gesteld hebt, dus ik verwacht dat je inmiddels al wel een antwoord hebt gevonden. Ik had echter dezelfde vraag. Ik heb op internet een andere, voor mij iets duidelijker, formule gevonden die mij direct tot het juiste antwoord leidde. Hiermee had ik het antwoord in 1x. Ik doe hem je hierbij toekomen. En mocht je er niets meer aan hebben, dan hebben wellicht andere studenten er nog baat bij. MvG, Louise

SSeffect - DFeffect (MSerror)
----------------------------------------
SStotal + MSerror
door (530 punten)
1 leuk 0 niet-leuks
Hoi Ellen, Ik kom ook niet bij het juist percentage. Heb jij nog antwoord op je vraag gekregen? Ik heb de formule van de Anova gebruikt, maar dan de covariaat (dacht ik). Louise, wat bedoel je met effect? Is dat de covariaat? Groetjes Mirjam
door (310 punten)
Hallo Mirjam,

Ik had hetzelfde probleem en ik ben er uit!

SS effect = in dit voorbeeld de uren aanwezig, dus covariaat.

De berekening wordt dan: 20.053 - 1 ( .265) / 52.741 + .265

19.780/ 53.006 = 0.373

groetjes,

Josine
...