Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Ik ga 19 december tentamen doen en ik ben bezig met de data van de tentamen casus die nu online staat. Ik heb me aangemeld voor het tweede kwartiel. Ik vroeg me af: heb ik nu wel het juiste data bestand wat ook geldt voor het tentamen wat ik op 19 december ga doen? Aangezien ik wat vroeg ben met het tentamen en er wordt gezegd dat de data bestanden nog al eens worden aangepast. Ga ik dus met de juiste data naar het tentamen, zou zo lullig zijn als dat niet is ;.

ps ik had deze - niet inhoudelijke - vraag graag ergens anders willen stellen, maar ik kon geen ander adres vinden.
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (430 punten)
bewerkt door

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dat zou inderdaad wat lullig zijn :-)

Het juiste databestand heeft de naam van de cursuscode van de cursus die het laatste is gestart.

Op het moment dat je deze vraag stelt (29 november) is de run van Inleiding Data Analyse (PB0202) de run die startte toen kwartiel 2 van 2018/2019 startte. De volledige cursuscode van die cursusrun is:

PB0202181922

("PB" staat voor "Psychologie Bachelor"; "0202" is de specifieke cursus-identificatie binnen dat onderwijsprogramma; "1819" staat voor het academisch jaar (2018-2019); en "22" staat voor het kwartiel waarin de cursus start ("2") en stopt ("2"; sommige cursussen lopen twee kwartielen (en krijgen dan bijvoorbeeld "12") of een heel jaar (en krijgen dan ("14")).

Als kwartiel vier van dit academisch jaar start, wordt de dataset vervangen door een dataset met deze naam:

PB0202181944

Et cetera :-)
door (77.8k punten)
Dank en duidelijk, nu weet ik ook wat die cijfers betekenen, altijd handig.
...