Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Dag Rolf,

Bedankt voor je antwoord maar het is mij nog niet duidelijk.

1. Welke bron, welke pagina? Ik heb me suf gezocht.

2. Dat weet ik, via COMPUTE hebben we dat in een eerdere oefening zelf gedaan. Toen verschenen er dus nieuw variabelen. Heeft de maker van de hercodering ze dan wel gehercodeerd maar niet nieuw benoemd?

Groet, Petra

3.Ik krijg volgens mij geen antwoord op mijn vraag. Ik weet dat we nieuwe subschalen hebben gemaakt. Met mijn vraag bedoel ik of je, als je dat gedaan hebt, dan die nieuwe subschaal zou kunnen aanklikken, neemt SPSS dan automatisch alle variabelen van die nieuw aangemaakte subschaal  aan als variabele.
gerelateerd aan een antwoord op: syntax factoranalyse 1.3.2 PB0802 hecodering
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
BIj Opdracht 1.2.2  staat info over de samenstelling van de schalen.

Als je met bestaande vragenlijsten te maken hebt, heeft de maker onderzoek gedaan naar de samenstelling van de schalen. Hierbij worden meestal ook items "geherocodeerd" opgenomen in subschalen. als het schalen betreft waarbij items zowel (sterk/hoog) positief als negatief laden op één factor.

Als je echter nader onderzoek doet naar zo'n oorspronkelijke indeling kan het zijn dat je tot een andere indeling komt (andere onderzoeksgroep). Dat komt aan de orde in Thema 1, waar de indeling van de HSL en ASQ in twijfel wordt getrokken. Hierbij worden items nders ingedeeld, c.q. items verwijderd die lage ladingen hebben.

Als je op basis van scores op items een schaalscore wilt maken in spss, die je dat altijd secuur te doen (met RECODE e.d.).  Zie syntax terugkoppeling 1.2.4.    

MvG, Rolf
door (12.8k punten)
...