Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

In paragraaf 2.3 Transcriberen lees ik:

"Voor nu openen we de ‘Manage sources’-module om te transcriberen. In het scherm dat dan verschijnt, kan meteen een nieuwe source worden aangemaakt (dit kan ook weer met het groene plusje, links naast het woord ‘Sources’). Kies een titel, en druk op de Play/Pause-hotkey om VLC het interview te laten afspelen. Typ in wat wordt gezegd".  

Ik kijk er misschien al een paar dagen overheen, maar: Over welk "het interview" hebben we het hier? In de dataset op QDR (https://data.qdr.syr.edu/dataverse/main?q=athlete) staat geen audiobestand, er staan geen andere verwijzingen in de tekst, bij de bronnen vind ik geen audio bestand terug, onderzoeksvragen biedt geen verheldering ...

Of is deze "instructie" soms "de gebruiksaanwijzing" van transcriberen in het algemeen, in een "hypothetische  situatie"? 

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (880 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Je laatste aanname klopt! Het idee is dat je leert hoe transcriptie werkt - ook al wordt die vaardigheid niet geoefend tijdens de cursus. Als je voor een bachelor- of masterthese, of later in je leven, een kwalitatieve methode wil gebruiken, is het tenslotte handig om te weten hoe je moet transcriberen.
door (77.6k punten)

Ik merk dat mijn vraag niet duidelijk is. 

Mijn vraag was basaal: "Is dit een opdracht (en waar is dan de interview audio?), of is dit een beschrijving waar ik nu even niets mee hoef te doen?". 

Inmiddels heb ik gewoon maar wat geexperimenteerd, en geconcludeerd hoe het tool werkt, en daarna doorgegaan naar het volgende thema.

Tip! Via Researchgate vond ik de downloadable tool EdEt Qualitative Data analysis van IEiAK (universiteit van Warschau, https://www.etnologia.uw.edu.pl/en/node/4751). 

Deze is gratis te downloaden (voor instellingsgebruik graag een verzoek indienen, zie google translate :-). Hiermee kun je o.a. alle tekstsegmenten van een bepaalde code als tekstfile exporteren/opslaan. Makkelijker voor rapportage.

...