Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

1 leuk 0 niet-leuks

In het verslag van verwerkingsopdracht 3.1 wordt onder Methode een beschrijving van de deelnemers gegeven. Als criterium vind ik hierbij terug: "De deelnemers worden grondig en volledig beschreven, inclusief demografische gegevens en situatie qua oppassen" (beoordelingsformulier). Tegelijkertijd vereist de toezegging van "anonimiteit" dat gegevens niet herleidbaar zijn naar personen.

In een gerelateerde vraag hier op onderzoeksvragen (https://onderzoeksvragen.ou.nl///2533/hoe-beschrijf-deelnemers-een-onderzoek-met-twee-deelnemers?show=2533#q2533), gaat het antwoord in op hoe "beyond the data" te komen. Dat beantwoordt echter niet de vraag, "hoe beschrijf ik de deelnemers".

Vraag: hoe beschrijf ik 2 deelnemers "grondig en volledig, inclusief demografische gegevens en situatie qua oppassen", zonder de anonimiteit/niet-herleidbaarheid te schenden?

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (960 punten)

Aub. inloggen or registreren om deze vraag te beantwoorden.

...