Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks

Ik ben net begonnen met de cursus PB1922 Onderzoekspracticum kwalitatief onderzoek en probeer gebruik te maken van het programma Qualicoder. In YOUlearn wordt er beschreven dat je audio bestanden moet invoeren: 

"Transcriberen

Open binnen VLC vervolgens het te transcriberen audiofragment door in het Media-menu voor ‘Open File’ te kiezen, naar de juiste directory (ook wel ‘folder’ of ‘map’ genoemd) te browsen, en het bestand met de audio te selecteren (zie de appendix voor een aantal screenshots uit Windows). Dit bestand start meteen met spelen; een goede gelegenheid om de global hotkey voor pauzeren te testen. Open vervolgens QualiCoder door in een browser naar http://qualicoder.com te gaan."

Echter heb ik geen idee waar ik deze audio bestanden kan vinden. Staan deze in het boek of in YOUlearn? Of gebruik ik het programma verkeerd? 

Heel erg bedankt, 

Danielle

in Kwalitatief Onderzoek (OKO, PB16x2) door (940 punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Dit blijkt een beschrijving van de werkwijze te zijn, geen verwerkingsopdracht, zie ook https://onderzoeksvragen.ou.nl///6781/2-3-transcriberen-typ-in-wat-wordt-gezegd.

Wil je het proces doorlopen aan de hand van de tekst, dan zou je bijvoorbeeld een kort interview van youtube kunnen downloaden en dat als audio file gebruiken.
door (960 punten)
...