Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Beste,

Bij opdracht 3.1.2 loop ik aan tegen het criterium dat gebruikt wordt om de driefactoren helder te krijgen. Hoe weet ik wel criterium ik voor dit vak moet gebruiken?

.25 : criterium wordt ook vaak genoemd

.30 : criterium zoals genoemd in 1.3.2

.35: Bron Thema 1/ Expl Factoranalyse, p 41 appendix

Alvast bedankt, Petra
in Cross-sectioneel Onderzoek (OCO, PB08x2) door (1.1k punten)

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Hoi Petra,

Daar zijn geen vaste regels voor, maar slechts globale vuistregels. Het varieert inderdaad per uitwerking, maar daarmee wordt wel meteen duidelijk dat er geen vaste grens is. Mijns inziens is een ondergrens wel .30, maar als je meerdere items hebt, kun je het je veroorloven een een grens van .40 te hanteren, want dat houdt je waarschijnlijk voldoende items over. Overigens die je na een factoranalyse, per schaal, een itemanalyse te doen. Zie ook Field (2018). 18.5.2 discussie over factorladingen in relatie tot steekproefgrootte.
door (13.1k punten)
...