Dit is een site voor studenten van de Open Universiteit. Voordat je een vraag kunt stellen moet je even een account aanmaken (dit systeem is niet gekoppeld aan je OU studentnummer en wachtwoord).

Welkom bij het vraag- en antwoord systeem van de onderzoeks-practica van de studie psychologie bij de Open Universiteit.

Houd er, als je een vraag stelt, rekening mee dat je de richtlijnen volgt!

0 leuk 0 niet-leuks
Het installeren van de datafiles voor thema 3 op mijn MacBook lukt me niet, ik begrijp de instructies totaal niet
in Inleiding Onderzoek (OIO, PB02x2; was Inleiding Data Analyse, IDA) door (190 punten)

Kun je wat concreter zijn? Wat begrijp je precies niet? Zie ook de instructies op http://oupsy.nl/help/ask

1 Antwoord

0 leuk 0 niet-leuks
Als ik bestanden download, krijg ik een onbegrijpelijke cijferbrij in Excel  (.csv) bij openen en het andere (.sps) geeft een foutmelding als ik het open met SPSS. Ik heb nu de instructie SPSS Syntax Editor van cursus S13131 erbij gepakt, en dat lukt een beetje, maar hoe ik het nu opgestuurde bestand moet hanteren snap ik echt niet. Ik denk dat ik het niet op de goede plaats op mijn MacBook heb of zoiets, want in de Syntax instructie gaat het fout als ik bij de extra uitleg een map op mijn c schijf moet maken en daar een bestand naar toe moet kopieren, geen idee wat c schijf is.... Enfin, ernstig digibeet vrees ik.
door (190 punten)
Syntax theorie gelezen in syllabus, in boek van Field, eerdere vragen en toelichtingen gelezen,  2 uur aan mn laptop, ik krijg het niet voor elkaar.
...